Waarom “Executive Search”, uiteindelijk goedkoper is dan No-Cure No-Pay…!

De voorbije jaren was er een trend naar “No-Cure No-Pay”, waar al helemaal geen sprake meer was van een partnership tussen de klant en het wervingsbureau.

“Laat ons de zoekopdracht bij meerdere kantoren neerleggen, dan vinden we sneller iemand”, dit was de visie van bepaalde klanten.

“Laat ons snel die opdracht pakken”, en dan even een paar dagen een database query draaien was de manier van werken van veel selectie en interim bureaus.

Maar niets is minder waar, in tijden van “War For Talent“, en nood aan goede profielen heb je als klant des te meer een partner nodig die alle middelen aanwendt om “die” witte raaf te vinden die de klanten zoeken, binnen een realistisch tijdsbestek en aan aanvaardbare condities. Jaren geleden noemde men dit “ROI, Return On Investment”. Vandaag de dag is het zinvol om te praten over “Return on Hiring Cost“. Er zijn veel meer kosten, dan enkel de fee die aan een search bureau betaald zou moeten worden. Het zelf gaan doen, of de opdracht bij meerdere partijen neerleggen kan veel duurder uitvallen dan initieel gedacht.

Waarom “Executive Search”, uiteindelijk goedkoper is dan No-Cure No-Pay…!