Executive Search en de invloed van technologie.

Toegegeven door de moderne huidige technologieën is mijn netwerk van kandidaten behoorlijk gegroeid. Het vinden van interessante kandidaten is daardoor minder uitdagend, maar is mijn passie en liefde voor het vak van Executive Search dan afgenom

Nee, integendeel, de grootste toegevoegde waarde is nog altijd om de juiste kandidaat te selecteren. Een aansluitend CV en een eerste goede persoonlijke indruk vormt het vertrekpunt om over te gaan tot een intake gesprek.

Tijdens het intake gesprek is, naast opleiding, kennis en werkervaring te toetsen, het doel om een beeld te krijgen van de persoonlijkheid achter het CV. De persoonlijkheidskenmerken en zijn/haar werkhouding.

Sluit dit aan bij de bedrijfscultuur, past hij/zij in het team en laat hij/zij het gedrag zien dat het directie/management verwacht.

Kortom, ondanks alle moderne technologieën, is Executive Search meer dan een lange lijst van interessante kandidaten, het is en blijft mensenwerk met als grootste uitdaging, wie is nu dé beste kandidaat voor deze functie binnen die organisatie.

Magnifying Glass On Cut-out Figures On Wooden Desk
Executive Search en de invloed van technologie.